چگونه مشکل استفاده 100 درصد از هارد دیسک را در ویندوز 10 رفع کنیم؟

بسیاری از کاربران با مشکل استفاده %100 از هارد دیسک مواجه شده اند. در این مطلب نحوه رفع مشکل استفاده 100 درصد از هارد دیسک را مشاهده می کنید.

ممکن است کامپیوتر شما به دلیل استفاده %100 از هارد دیسک هنگ کند. آخرین نسخه های ویندوز هم دچار این مشکل هستند که با کار کردن بیش از حد درایوها، سیستم عامل ضعیف تر عمل می کند و این موضوع هم روی هارد دیسک و هم درایوهای حالت جامد (SSD) تاثیر می گذارد.

در این مقاله نحوه حل کردن مشکل استفاده 100 درصد از هارد دیسک روی ویندوز 10 را توضیح خواهیم داد. در ادامه برای رفع مشکل استفاده %100 از هارد دیسک همراه ما باشید.

رفع مشکل استفاده 100 درصد از هارد دیسک با چک دیسک

عملکرد کند سیستم، واضح ترین مشکل هنگام جستجو در ویندوز برای پیدا کردن فایل یا برنامه و انجام دادن کارهای مختلف مثل Copy & Paste فایل ها، است.

زمانی که کامپیوتر ضعیف تر از گذشته عمل کرد و برای اینکه بفهمیم آیا مشکل از این قسمت است، دکمه های Ctrl+Alt+Del را با هم فشار دهید و Task Manager را انتخاب کنید. برای دسترسی به این بخش می توانید روی تسکبار راست کلیک کرده و Task Manager را انتخاب کنید.

در قسمت Processes، ستون Disk را دنبال کنید؛ اگر مشکل شما اجرای درایو باشد، عدد این ستون باید %100 شده و رنگ آن به قرمز تغییر کرده باشد.

بخش هایی از HDD می توانند باعث 100 درصد شدن این عدد شده باشند. برای حل این مشکل پنجره مرورگر ویندوز را باز کنید و This PC را انتخاب کنید. سپس روی درایو C، راست کلیک کنید و Properties را انتخاب کنید. بخش Tools را یافته و زیر Error Checking روی Check کلیک کنید.

در پنجره نهایی روی Scan Drive کلیک کنید و صبر کنید تا سیستم، درایو را اسکن کند. برای تعمیر کامل دیسک ممکن است ریبوت نیز لازم باشد.

چک کردن آنتی ویروس

همیشه باید از امن بودن کامپیوترتان نسبت به بدافزارها اطمینان داشته باشید و نرم افزار امنیتتان باید توانایی مقابله با این مشکل را داشته باشد؛ حالا فرقی ندارد که اپلیکیشینی رایگان است یا یک نسخه خریداری شده!

در کمترین حالت ابزارهایی با عنوان ضد بدافزارها باید توانایی اسکن کردن درایو سیستم و پیدا کردن نقص را داشته باشند.

اگر تهدیدی وجود داشته باشد، از نرم افزار مربوط برای مقابله با آنان و ریبوت استفاده کنید، سپس دوباره اجرای درایو را چک کنید؛ ممکن است مشکل حل شده باشد، اگر نشده پس اشکال از بدافزار نیست. سراغ گزینه های بعدی بروید.

غیرفعال کردن جستجوگر ویندوز برای ارتقا عملکرد دیسک

یک اختلالی که در ویندوز 10 وجود دارد، نتایج قسمت جستجوگر ویندوز است که باعث کار کشیدن بیشتر از درایو سیستم می شود.

برای جلوگیری از این اتفاق، پنجره فرماندهی سریع را باز (با کلیک روی Start و سپس نوشتن کلمه cmd، راست کلیک روی آن و انتخاب Run as administrator) و متن زیر را وارد کنید:

net.exe stop “Windows search”

برای غیرفعال کردن جستجوگر ویندوز بطور دائمی، دکمه های WIN+R را بفشارید. Services.msc را وارد کنید و دکمه Enter را فشار دهید. در پنجره Services که باز شده، ورودی Windows Search را پیدا کنید و روی آن دبل کلیک کنید تا پنجره Windows Search Properties باز شود.

در قسمت پایینی Startup type گزینه Disabled را انتخاب کنید. می توانید با کلیک کردن روی Stop این سرویس را قطع کنید و OK را کلیک کرده تا تغییرات ذخیره شوند.

لحظاتی پس از غیرفعال کردن جستجوگر ویندوز، بازدهی ویندوز 10 باید ارتقا پیدا کرده باشد؛ اگر نشد متن را ادامه دهید.

غیرفعال کردن سیستم Superfetch

یکی دیگر از قابلیت های ویندوز ۱۰ که به عنوان یکی از دلایل بروز مشکل استفاده 100 درصد از هارد دیسک از آن یاد می شود، سرویس Superfetch است. برای حل این مشکل صفحه فرماندهی سریع را باز کرده و متن زیر را وارد کنید:

دوباره چند لحظه صبر کنید تا متوجه تاثیر این کار روی کامپیوتر خود شوید؛ همچنین باید با این متن، Check Disk را اجرا کنید:

chkdsk.exe /f /r

به شما درباره ریبوت شدن، اطلاع داده می شود.

آیا فلش باعث بروز مشکل استفاده %100 از هارد دیسک شده است؟

فلش یکی از آسیب پذیرترین جنبه های کامپیوترهای مدرن است و باید غیرفعال شود. Adobe برنامه هایی برای از بین بردن افزونه های چند رسانه ای تا سال ۲۰۲۰ در نظر دارد؛ پس فعلا دلایلی برای استفاده از آن وجود دارد.

اگر از مرورگر اینترنت گوگل کروم استفاده می کنید، فلش یکی از اصلی ترین دلایل بروز مشکل استفاده 100 درصد از هارد دیسک است.

برای حل این مشکل به Menu‌> Settings > Show advanced settings رفته و قسمت Privacy را پیدا کنید؛ حالا روی Content settings کلیک کنید تا به فلش برسید. دکمه تغییر وضعیت را مشاهده می کنید؛ آن را به حالت Block sites from running Flash در بیاورید و روی Back کلیک کنید.

مرورگر را ریستارت کنید تا از عملکرد مناسب HDD اطمینان پیدا کنید.

استفاده از یک مرورگر اینترنتی متفاوت

مرورگر اینترنت می تواند دلیل بروز استفاده 100 درصد از هارد دیسک باشد، مخصوصا اگر در حال استفاده از گوگل کروم باشید.

واضح ترین گزینه برای رفع این مشکل، استفاده از یک مرورگر دیگر است. ویندوز ۱۰ به طور پیش فرض دو مرورگر مختلف را روی خود دارد. اگر نخواستید از مرورگر internet Explorer استفاده کنید، Microsoft Edge گزینه خوبی برای جایگزینی کروم است.

آیا اسکایپ می تواند دلیلی بر وقوع مشکل استفاده %100 از هارد دیسک باشد؟

برای پاسخ به این سوال و غیرفعال کردن آن، ابتدا از کار نکردن این برنامه اطمینان پیدا کنید، سپس دکمه های WIN+R را بفشارید و این آدرس را وارد کنید:

C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\

OK را کلیک کنید تا فایل Skype.exe را پیدا و روی آن راست کلیک کنید و Properties را انتخاب کنید. در بخش Security، روی Edit کلیک کنید و گزینه ALL APPLICATION PACKAGES را انتخاب کنید.

کنار کلمه Write و در ستون Allow، یک تیک بزنید و سپس روی Apply و بعد از آن OK کلیک کنید. اگر این تغییرات باعث حل مشکل 100 درصد شدن هارد دیسک نشد، جایگزین دیگری برای اسکایپ در نظر بگیرید.

برطرف کردن باگ سخت افزار PCI-Express

یکی دیگر از دلایل استفاده %100 از هارد دیسک مربوط به درایور StorAHCI.sys است. این درایور به هنگام اتصال حافظه های ذخیره سازی به کامپیوتر و یا مادربورد لپتاپ، با استفاده از کنترل کننده رابط پیشرفته PCI-Express، حاوی باگ است.

برای رفع این مشکل، در قسمت جستجوگر ویندوز ۱۰، Device Manager را پیدا کنید و وارد آن شوید، سپس IDE ATA/ATAPI Controllers را باز کنید. اگر ورودی یک کنترل کننده AHCI، لیست شده است، روی آن دبل کلیک کنید تا بخش Driver باز شده و Driver Details را انتخاب کنید.

اگر درایور با عنوان C:\Windows\system32\DRIVERS\storahci.sys لیست شده، بدانید که مشکل از تاثیر این باگ است.

بخش جزییات درایور را ببندید و به قسمت Details بروید. از منوی پایین آمده، Device instance path را انتخاب کنید. در قسمتی که Value‌ها لیست شده است، راست کلیک کرده و Copy را انتخاب کنید. Notepad را باز کرده و متن را آنجا Paste کنید. بعد از آن دکمه های WIN+R را بفشارید و کلمه regedit را تایپ کنید و سپس OK را انتخاب کنید. با دنبال کردن آدرس HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Enum\PCI\ و استفاده از متنی که در Notepad، Paste کردید، کنترل کننده صحیح AHCI را باز کنید.

در صفحه سمت راستی و با دنبال کردن مسیر Device Parameters\Interrupt Management\MessageSignaledInterruptProperties، باید لیست MSISupported را مشاهده کنید. روی آن دبل کلیک کنید و Value data را به 0 تغییر دهید. برای تایید روی OK کلیک کنید و دستورالعمل های ریستارت ویندوز را دنبال کنید.

Steam

Steam که همراه بازی ها نصب می شود، می تواند دلیل دیگری برای استفاده 100 درصد از هارد دیسک باشد. برای آپدیت بودن به هنگام تحویل، دانلود کننده پس زمینه در یک حلقه گرفتار می شود. حافظه Steam را پاک کنید تا این مشکل برطرف شود.

ابتدا مطمئن شوید که از Steam خارج شده اید؛ وقتی که Steam باعث استفاده 100 درصد از هارد دیسک باشد، برای خارج شدن ممکن است هنگ کند.

در این مورد از Task Manager استفاده کنید تا نرم افزار را ببندید، سپس دکمه های WIN+R را بفشارید و متن زیر را در صفحه باز شده وارد کنید:

steam://flushconfig

سوالی از شما پرسیده می شود که در پاسخ آن باید گزینه OK را انتخاب کنید.

این نکته را هم اضافه کنیم که بازی ها و اطلاعات ثبت شده در آن ها، حفظ می شوند و نگرانی مبنی بر پاک شدن آن ها وجود ندارد.

غیرفعال کردن Diagnostic Tracking ویندوز 10

ممکن است Diagnostic Tracking در ویندوز 10 باعث استفاده 100 درصد از هارد دیسک باشد. برای رفع این مشکل روی START کلیک کنید و در قسمت جستجو، کلمه cmd را تایپ کنید. روی گزینه Command Prompt راست کلیک کنید و Run as administrator را انتخاب کنید.

روی دکمه Start راست کلیک کنید و (Command Prompt (Admin را انتخاب کنید، سپس برای غیرفعال کردن DiagTrack این کدها را وارد کنید:

 sc config “DiagTrack” start= disabled

sc stop “DiagTrack”

بروز شدن ویندوز هم می تواند باعث این مشکل باشد

این مشکل معمولا زمانی رخ می دهد که آپدیت ویندوز دچار اختلال باشد (معمولا بدلیل ممانعت فایل از دانلود شدن)

برای رفع این مشکل دو راه وجود دارد:

  • کامپیوتر را تنها رها کنید: تمامی برنامه های باز را ببندید تا فایل ها دانلود شوند اما بستگی دارد که بروز شدن ویندوز چگونه برنامه ریزی شده باشد؛ ممکن است سیستم ریبوت شود.
  • کامپیوتر را خاموش کنید: کامپیوتر را خاموش کنید و صبر کنید تا به روز کننده ویندوز مشکل را برطرف کند

رفع مشکل استفاده 100 درصد از هارد دیسک با ریست حافظه مجازی

حافظه مجازی ترکیبی از RAM و فضای هارد دیسک است و می تواند باعث صددرصد شدن استفاده از هارد دیسک شود.

هنگامی که RAM برای انجام کاری کافی نباشد، از HDD بعنوان مکملی برای RAM استفاده می شود. دیتاها به HDD انتقال داده شده و سپس هنگام نیاز به RAM بازگردانده می شوند.

برای ریست کردن حافظه مجازی، دکمه های Windows+Break/Pause را بفشارید و در صفحه باز شده، در بخش سمت چپ Advanced System Settings را باز کنید. در صفحه باز شده، بخش Advanced را انتخاب کرده و روی Settings کلیک کنید.

در این مرحله شما با یک بخش Advanced دیگری روبرو خواهید شد که قسمتی با نام Virtual Memory در آن قرار دارد. روی Change کلیک کرده و تیک Automatically manage paging file size for all drives را بردارید.

درایو ویندوز (معمولا C:) و Custom Size را انتخاب کنید. اینجا Initial Size و Maximum size را اضافه کنید؛ هر دوی آن‌ها به مقیاس مگابایت تعیین می شوند. به مقدار پیشنهاد شده بسنده کنید. برای انتخاب عدد Maximum، هدفی بالاتر از ۱.۵برابر RAM سیستم نداشته باشید، مثلا برای کامپیوتری با رم 4 گیگابایتی، نباید عددی بالاتر از ۶.۵ گیگابایت و یا ۶۱۴۴ مگابایت در نظر داشته باشید.

پس از وارد کردن عدد، روی Set و پس از آن OK کلیک کنید. باید فایل هایی که در حافظه مجازی قبلی استفاده شده است را پاک کنید.

برای انجام این کار، دکمه های WIN+R را بفشارید و temp را وارد کنید. سپس تمامی فایل ها را انتخاب کرده و دکمه Delete را بفشارید.

فعال کردن حالت عملکرد بالاتر

حالت های استاندارد عملکرد، مستعد استفاده 100 درصد از هارد دیسک هستند، اما فعال کردن حالت عملکرد بالا، می تواند این مشکل را بهبود بخشد.

طبیعتا وقتی که کامپیوتر تحت فشار است، قدرت بیشتری را می طلبد؛ با طراحی پردازنده های مدرن، این مشکل برطرف شده اما باز هم ممکن است ضربه هایی به عمر باتری شما زده شود.

برای فعال کردن حالت عملکرد بالاتر با فشردن دکمه های WIN+X وارد صفحه Power Options می شوید. روی Additional power settings کلیک کنید و High Performance را انتخاب و سپس OK را کلیک کنید.

اگر این گزینه نمایان نشد، مجبورید که از برنامه شخصی خودتان برای پاور استفاده کنید. روی Create a power plan کلیک کنید، سپس High performance را انتخاب کنید. این برنامه را به عنوان برنامه پاور خود انتخاب کنید.

آخرین درایورهای SATA را نصب کنید

ویندوز ۱۰ کامپیوتر شما، قریب به یقین از ارتباطات SATA برای درایوها، SSDها و یا Optical drives استفاده می کند. اگر درایورها بروز نباشند، در استفاده از دیسک Error رخ می دهد. با آپدیت کردن به آخرین درایورهای SATA این مشکل را برطرف کنید.

با فشردن دکمه های WIN+X، صفحه منوی Power User را باز کرده و Device Manager را انتخاب کنید. Storage Controllers را باز کنید و سپس کنترل کننده صحیح را برای دستگاه SATA مشخص کنید. اگر نمی توانید این کار را انجام دهید، نگران نباشید. به سادگی هر جفت آن ها را آپدیت کنید.

برای آپدیت کردن، روی هر کنترل کننده راست کلیک کرده و Update Driver را انتخاب کنید.

گزینه Browse my computer for driver software و پس از آن Let me pick from a list of available drivers on my computer را انتخاب کنید. در این قسمت، Standard AHCI Controller را انتخاب کنید و ببینید که چگونه روی بهبود عملکرد تاثیر می گذارد. ممکن است برای تاثیرگذاری نیاز به ریبوت کردن ویندوز باشد.

گذاشتن نظر